Aquarelle

Webbplats med ny grafisk design, SEO och utarbetande av nya mallar för nyhetsbrev.

01. Kund

Aquarelle Restaurang, Catering & Event

02. Tjänster

Webbplats
Grafisk design
SEO
Nyhetsbrev
Arrow

Ny hemsida för restaurang och catering

Aquarelle är en av göteborgsregionens största cateringföretag och man driver även en större lunchrestaurang i Sisjön. Företagets motto är “Nylagad mat med kärlek”, vilket man vill skall genomstråla närvaron i alla kanaler både offline och online.

Företaget ville stärka sin digitala synlighet, speciellt i Google. Vi inledde samarbetet med en nulägesanalys av företagets digitala synlighet relativt konkurrenterna i branschen och en genomgång av företagets tekniska sökordsoptimering (SEO). Vi såg en stor potential för utveckling och beslut togs från Aquarelle att vi skulle bygga en ny webbplats för företaget. I samband med detta utarbetades en ny digital strategi och vi tog ett helhetsgrepp på företagets SEO. Den nya hemsidan lanserades under hösten 2019 och vi har sett stora förbättringar i den organiska synligheten på Google sedan dess.
Aquarelle arbetar ständigt med att utveckla och förbättra sitt utbud. Det betyder att menyerna för både catering och restaurangen förändras varje vecka. För att underlätta arbetet för företaget och för att ge kunderna en möjlighet att enkelt kunna se och även skriva ut menyerna, byggde vi ett system för att visa hantera menyer på hemsidan i pdf-form.
Vi tog även fram nya mallar för företagets nyhetsbrev.

Samarbetet fortsätter med att genomföra den digitala strategin i praktiken under 2020.

Menyer i pdf-form

Nedan är ett par exempel på produktsidor, där kunderna har möjlighet att titta på pdf-menyn utan att den laddas ner, men samtidigt även enkelt kan laddas ner och skrivas ut av kunderna.

Lunchlevaranser

Aquarelle levererar dagligen ett stort antal luncher till företag i Göteborgsområdet.